Monique van der Hoek

Mijn naam is Monique van der Hoek en ik werk als re-integratieconsulent bij VDS Arbeidsdeskundigen.

Van kapper tot re-integratieconsulent
In het jaar 2000 runde ik een kapperszaak. Daar leerde ik belangrijke vaardigheden die ik in mijn huidige werk goed kan gebruiken. Als kapper ben je creatief, kun je goed luisteren en ontwikkel je veel mensenkennis.

Na 9 leerzame jaren maakte ik een carrièreswitch. Ik werd salesmanager in de sportbranche. In deze periode begon ik ook aan mijn opleiding Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Open Universiteit in Utrecht. Persoonlijke groei en ontwikkeling fascineert mij. Daarbij analyseer ik graag wat mensen aanzet tot bepaald gedrag.

In 2011 maakte ik kennis met re-integratie en verzuimreductie. Ik werkte als fysieke re-integratiecoach en ontdekte toen wat bij mij past: het individueel begeleiden van medewerkers binnen en buiten een organisatie, het in kaart brengen van de mogelijkheden per individu, het coachen op vaardigheden, capaciteiten en interesses en het leveren van maatwerk.

Sinds twee jaar werk ik met veel enthousiasme als re-integratieconsulent aan het uitvoeren van spoor 2-trajecten en outplacementopdrachten. Daarnaast helpt mijn commerciële verleden mij om mee te denken met organisaties en om doelen te behalen. Voor een goede samenwerking is voor mij het opbouwen van een vertrouwensband van grote waarde. Dat heeft een re-integratieconsulent toch gemeen met een kapper!

Hobby’s
Mijn vrije tijd breng ik graag door in de sportschool. Ik geef verschillende groepslessen; spinning, bodypump en boksen.
Verder leef ik als een echte Bourgondiër en ben ik graag in gezelschap van familie en vrienden.
Tot slot hou ik van: reizen, lezen, motorrijden en mijn huisdieren.

Overzicht van mijn collega's

Monique van der Hoek

Re-integratieconsulent  
Operationeel Manager