Outplacementtraject

Als er sprake is van een risico op langdurig verzuim, een arbeidsconflict of bijvoorbeeld een bedrijfsbeëindiging, kan het raadzaam zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Heeft een medewerker hierbij deskundige begeleiding of advies nodig? Dan biedt een outplacementtraject uitkomst.

Een re-integratieconsulent van VDS Re-integratie inventariseert wat iemands mogelijkheden en kansen zijn op de arbeidsmarkt. In samenwerking met de medewerker stellen we vervolgens een plan van aanpak op met helder geformuleerde doelen en afspraken.

Wanneer zet u een outplacementtraject in?

In de volgende situaties kan een outplacementtraject nuttig zijn:

 • Bij sanering of bedrijfsbeëindiging
 • Als partijen een risico op langdurig verzuim voor willen zijn
 • Bij een (langdurig) arbeidsconflict
 • Bij ontslag als er binnen de transitievergoeding outplacementkosten zijn verrekend
 • Door veranderingen in een organisatie kan een medewerker gebaat zijn bij een nieuwe andere baan bij een andere organisatie
 • Als bijvoorbeeld uit een loopbaancoachingstraject blijkt dat een medewerker niet op de juiste plek zit en wil veranderen van baan.

Werkwijze VDS Re-integratie

Intakefase

De re-integratieconsulent voert een intakegesprek met een medewerker. Thuis of op het werk. Om een zo compleet en objectief mogelijk beeld te krijgen, zetten we testen in. Ook kijken we of er aanvullende onderzoeken, trainingen, cursussen of medische begeleiding nodig zijn om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Bemiddelingsfase

Het doel van deze fase is om een medewerker zo actief én efficiënt mogelijk te begeleiden naar een duurzame nieuwe baan. Alle inspanningen en resultaten leggen we vast in rapportages.

In deze fase bestaat de begeleiding uit maatwerk afgestemd op de specifieke situatie van een medewerker.

Voordelen outplacementtraject via VDS Re-integratie

 • Persoonlijke benadering door huisbezoeken en indien nodig werkplekbezoeken
 • In het plan van aanpak worden duidelijke doelen en afspraken geformuleerd
 • Korte lijnen
 • Kennis van de arbeidsmarkt en sociale wetgeving
 • Maatwerk binnen de trajecten.

Wat kan VDS Re-integratie voor u betekenen?

Wij raden aan een arbeidsconflict niet te lang uit de weg te gaan. Of, als er sprake is van een verhoogd risico op langdurig verzuim, een open en eerlijk gesprek te voeren om te zoeken naar oplossingen. Een outplacementtraject kan veel opluchting en een nieuwe kijk op zaken geven.

In onze outplacementtrajecten gaan wij altijd uit van iemands kracht en mogelijkheden. Integriteit, zorgvuldigheid en onafhankelijkheid zijn onze kernwaarden bij al onze werkzaamheden.

Meer weten?

We helpen u graag, laat hieronder uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gerelateerde pagina's