Arbeidsdeskundige begeleiding bij letsel van de agrarisch ondernemer

De agrarisch ondernemer moet van alle markten thuis zijn om zijn of haar agrarisch bedrijf te kunnen runnen. Juist deze veelzijdigheid van de ondernemer vraagt om specifieke arbeidsdeskundige begeleiding bij letsel van de agrarisch ondernemer. Of het nu gaat om een landbouwbedrijf, een tuinbouwbedrijf, de cultuurtechniek of het hoveniersvak. Ontwikkelingen gaan snel.

Van de ondernemer wordt verwacht dat hij/zij veel taken verricht. Denk aan controle op de diergezondheid, gewascontrole, beoordelen van klimaatinstellingen, overleggen met de voorlichting, de accountant of toeleveranciers. Hij of zij moet ook alle uitvoerende werkzaamheden kunnen doen. Melken, voeren, de schoonmaak op het bedrijf, inzaaien of aanplanten van nieuwe gewassen tot en met oogstwerkzaamheden. Juist deze veelzijdigheid maakt de agrarisch ondernemer kwetsbaar op het moment dat hem of haar een eenzijdig bedrijfsongeval of letsel overkomt.

Letsel bij de agrarisch ondernemer: waarom VDS Arbeidsdeskundigen inschakelen?

Binnen VDS Arbeidsdeskundigen is André Verhulsdonk uw gesprekspartner als u op zoek bent naar een arbeidsdeskundige met een agrarische achtergrond. Nadat hij de Agrarische Hogeschool in Den Bosch succesvol afrondde, werkte André in diverse functies binnen de land- en tuinbouwsector. Zijn veelzijdige arbeidsdeskundige expertise vindt u breed binnen de sector zoals de varkenshouderij, het melkveebedrijf, het pluimveebedrijf, de groente-en fruitteelt, de bloementeelt, maar ook het hoveniersbedrijf en de cultuurtechniek.

Op basis van deze expertise maakt hij een taak/functie-analyse om te beoordelen waar knelpunten in het eigen werk aanwezig zijn. Ook adviseert hij de agrarisch ondernemer bij bedrijfsaanpassingen, het maken van calculaties over technische aanpassingen, over taakverschuivingen en taakroulatie of inzet van extra personeel voor de bedrijfsverzorging.

Wat levert het op om VDS Arbeidsdeskundigen in te schakelen?

Doordat wij met korte lijnen werken met een praktisch gerichte aanpak, zitten wij snel bij degene om wie het gaat aan tafel. Dit geeft rust en overzicht. Door concreet te zijn binnen onze arbeidsdeskundige begeleiding bij letsel van de agrarisch ondernemer, kunnen we direct maatregelen adviseren om het bedrijf draaiende te houden.

Het stappenplan van VDS Arbeidsdeskundigen

Ná ontvangst van de opdracht, voeren wij een intakegesprek. Dat doen we bij voorkeur op de werklocatie. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en de specifieke bedrijfssituatie, maken we in het kader van onze arbeidsdeskundige begeleiding bij letsel van de agrarisch ondernemer het stappenplan “Hoe nu verder?”.

Voor wie werkt VDS Arbeidsdeskundigen?

Voor de arbeidsdeskundige begeleiding bij letsel van de agrarisch ondernemer ontvangen wij opdrachten van diverse WA-verzekeraars, de advocatuur, de rechtsbijstandsverzekeraars en collega- arbeidsdeskundige adviesbureaus. Wij werken landelijk.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij u graag naar:

De website van Stichting Zorg om boer en tuinder

Meer weten?

We helpen u graag, laat hieronder uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gerelateerde pagina's