Ina Huisman

Mijn naam is Ina Huisman en ik ben als registerarbeidsdeskundige werkzaam bij VDS arbeidsdeskundigen sedert april 2018.

Mijn werk als arbeidsdeskundige

Vanaf mijn 18e jaar ben ik werkzaam in de Sociale Zekerheidssector en heb ik mij vanaf die tijd verder hierin bekwaamd. In 1994 kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding arbeidsdeskundige te gaan doen. Aangezien ik in mijn beroep daarvoor, als buitendienstrapporteur, ook altijd bezig was met de mens en het werk en hier veel voldoening uithaalde, vond ik dit een logische vervolgstap. Na 16 jaar werkzaam te zijn geweest bij het UWV, het Sociaal Fonds Bouwnijverheid, heb ik de overstap gemaakt naar de particuliere sector. Werkgevers en werknemers adviseren op allerlei vraagstukken inzake de Sociale Zekerheidswetgeving, op gebied van belasting en belastbaarheid, denken in mogelijkheden etc, is waar mijn passie ligt. Mee mogen denken en adviseren om weer beweging te creëren is iets waar ik blij van word. En wel zo blij dat ik dit ook letterlijk maar in mijn hobby heb gestopt; sportinstructrice.

Beweging is dus echt iets wat bij mij past. Ik geniet ervan als mensen vanuit hun positie toch weer nieuwe mogelijkheden zien en deze gaan onderzoeken en benutten. Mensen echt weer in hun kracht zetten en te helpen om hun nieuwe toekomst weer te zien en op te bouwen geeft mij veel voldoening in het werk. Denken out of de box en overleg met de vele betrokken partijen het doel te realiseren is hierin altijd een mooie uitdaging.

Door mijn brede kennis op het arbeidsdeskundig gebied en Sociale Zekerheidswetgeving hoop ik een mooie bijdrage te kunnen blijven leveren aan de diverse vraagstukken op het gebied van mens, werk en inkomen.

Overzicht van mijn collega's

Ina Huisman

Register-Arbeidsdeskundige