André Verhulsdonk

Mijn naam is André Verhulsdonk en ik ben de oprichter en eigenaar van VDS Arbeidsdeskundigen.

Ervaring in het verzekeringsvak
Na mijn studie aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch ben ik het verzekeringsvak ingerold. Ik heb onder andere 10 jaar bij Nationale-Nederlanden gewerkt als expert aansprakelijkheid. In die tijd was ik betrokken bij diverse materiële schaderegelingen. Mijn aandachtsgebieden waren de land- en tuinbouw en aanverwante vakgebieden zoals het hoveniersvak, de boomverzorging en de cultuurtechniek. In deze 10 jaar heb ik honderden (agrarische) bedrijven en duizenden particulieren bezocht en schades geregeld.

Van materiele schades naar ‘mensschades’
In 2006 ben ik gestart met mijn huidige arbeidsdeskundig advieswerk. Ik wilde als arbeidsdeskundige werken omdat ik ‘de film’ van materiele schades volledig had gezien. Na 10 jaar werd het tijd om met “mensschades” aan de slag te gaan. Dit werk vind ik tot op de dag van vandaag een grote uitdaging waarbij iedere dag én ieder dossier weer anders is.

Ik houd me vooral bezig met zzp’ers en arbeids(on)geschiktheid
Zo beoordeel ik de mate van arbeidsongeschiktheid van zelfstandigen voor AOV-beoordelingen. Ik begeleid de zelfstandige zonder personeel (zzp’er) binnen het eigen bedrijf, adviseer technische mogelijkheden of begeleid naar mogelijkheden buiten het bedrijf. Beoordeling van de jaarrekening hoort hier ook bij.

Ook adviseer ik agrarische ondernemers die uitvallen door letsel of ziekte binnen het eigen bedrijf
Mijn specialisatie is het adviseren omtrent technische aanpassingen of voorzieningen als gevolg van ziekte of letsel van de agrarisch ondernemer om te komen tot werkhervatting binnen het eigen agrarisch bedrijf. Boer en tuinder vinden in mij de juiste gesprekspartner. Daarnaast help ik werknemers met hun re-integratie naar nieuwe, loonvormende en passende arbeid (WvP). Deze werknemers zijn werkzaam binnen zowel de agrarische sector en daarbuiten.

Heeft u vragen over interventies of bedrijfsaanpassingen van het agrarisch- of hoveniersbedrijf?
Bel gerust, u bent bij mij aan het juiste adres. Hetzelfde geldt voor een contra-expertise voor een arbeidsongeschiktheidsbeoordeling of interpretatie van de juiste mate van verdiencapaciteit van de zelfstandige.

Naast geregistreerd arbeidsdeskundige bij het SRA, ben ik gecertificeerd en onderhoud mijn vakgebied door deel te nemen aan de Onderlinge Toetsingsgroepen (OT’s), deelname aan de diverse regiobijeenkomsten, het Platform AOV & Letsel en Platform AD11.

Overzicht van mijn collega's

André Verhulsdonk

Gecertificeerd Register-Arbeidsdeskundige  
Directeur/eigenaar