Karin Lucke

‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ luidt het spreekwoord en de impact ervan kan groot zijn op het welzijn van een persoon, het werk en het inkomen.

Graag help ik die persoon om weer de regie terug te krijgen over zijn/haar leven. Ik doe dit door aandachtig te luisteren en te vragen wat iemand echt nodig heeft. Ik ben een positief ingesteld persoon en kijk alleen naar mogelijkheden, want je kunt meer dan je denkt!

Een arbeidsdeskundige in de letselschade zit bij diegene aan tafel om wie het gaat. Samen bouwen we een duurzame relatie op en werken we samen aan een nieuwe toekomst. Ik ben iemand die een ander helpt graag en een handreiking doet, zodat we samen kunnen kijken wat de ander echt nodig heeft en hoe we dat gaan bereiken. In mijn rol als arbeidsdeskundige kan ik (dus) echt iets voor een ander betekenen.

Voordat ik in aanraking kwam met verzuim, ben ik werkzaam geweest als schuldhulpmedewerker bij de Volksbank. Daar zag ik vaak mensen die door ziekte of ongeval plotseling een disbalans kregen in hun financiën. In één ogenblik staat hun leven stil door iets wat hen ‘zomaar’ is overkomen. Op zo’n moment komt er heel veel ze af.

Maar na een tijdje wilde ik meer dan alleen de financiën op orde krijgen; ik wilde mensen ook graag op andere vlakken helpen. Om deze wens in vervulling te laten gaan, heb ik in 2019 een carrièreswitch gemaakt en ben ik als casemanager verzuim aan de slag gegaan bij een arbodienst. Vervolgens ben ik een opleiding tot arbeidsdeskundige gaan volgen.

Ik zet graag de stip op de horizon; zo houd ik de focus op mijn eigen ontwikkeling. In het vak van arbeidsdeskundige in de letselschade liggen er voor mij nog genoeg uitdagingen en kan ik mij voorlopig blijven ontwikkelen.

Ik ben moeder van twee puberdochters en woonachtig in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk. Na een dag werken kom ik weer in balans op mijn yogamat. In mijn vrije tijd wandel ik graag met ons lieve hondje Tommie en in het weekend moedig ik mijn sportieve kinderen aan langs de lijn van het hockeyveld.

Elke dag nadenken over hoe ik iemand weer terug kan zetten in de kracht van zijn leven - daar haal ik mijn voldoening uit. Want wat is er nu mooier dan iemand weer de regie over zijn/haar leven terug te zien krijgen?

 

Overzicht van mijn collega's

Karin Lucke

Arbeidsdeskundige i.o.