Loonsanctie en bezwaar
Heeft u een loonsanctie ontvangen? En wilt u advies of er voldoende aanleiding is om bezwaar aan te tekenen? Of wilt u advies over hoe u de door het UWV opgelegde loonsanctie kunt verkorten?
Vraag bij VDS Arbeidsdeskundigen om een objectief advies over de loonsanctie.
Het UWV kijkt kritisch naar uw re-integratie-inspanningen. Soms zijn beslissingen van het UWV zorgvuldig, maar vaak ook niet! Een succesvol bezwaar leidt tot intrekking of bekorting van de sanctie en kan u veel geld besparen.
Het UWV geeft u slechts 6 weken na de beslissing om het bezwaar aan te tekenen. Daarna bent u te laat! U krijgt de kans om alsnog te voldoen aan uw verplichtingen. Denkt u hieraan te hebben voldaan dan kan dit worden voorgelegd aan het UWV. Dit kan leiden tot een verkorting van de loonsanctie, bijvoorbeeld naar een half jaar.
De tijd dringt. Neem daarom snel contact met ons op!
Waarom ontvang ik een loonsanctie?
Het UWV beoordeelt de re-integratie-inspanningen van het aangeleverde Re-Integratie Verslag (RIV). Mocht het UWV van mening zijn dat u zich als werkgever onvoldoende heeft ingezet op het gebied van re-integratie, dan kán het UWV besluiten u een loonsanctie voor te schrijven. U loopt dan het risico dat u het loon van de werknemer nog een jaar moet doorbetalen.
Financiële gevolgen voor een werkgever bij een loonsanctie.
Als u niet voldaan heeft aan uw verplichtingen, volgt een loonsanctie van maximaal één jaar. Dit betekent dat u tot maximaal één jaar het loon moet doorbetalen aan uw werknemer. De loonkosten die u moet betalen aan uw werknemer door de opgelegde sanctie worden zelden betaald door een verzekering of arbodienst. De financiële gevolgen voor u als werkgever zijn dan ook groot. Vaak staat hier geen arbeid van uw werknemer tegenover.
Heeft u een loonsanctie opgelegd gekregen door het UWV?
Laat u dan adviseren door VDS Arbeidsdeskundigen over de te nemen stappen.
Wat kan VDS Arbeidsdeskundigen voor u betekenen?
Objectief loonsanctie-advies:
Twijfelt u aan de juistheid van de opgelegde (loon)sanctie, dan screent en beoordeelt VDS Arbeidskundigen het re-integratiedossier voor u. Indien nodig nemen we contact op met de betrokken partijen (werkgever, werknemer, bedrijfsarts en UWV). Het advies dat u van ons ontvangt, bevat een objectief oordeel over de correctheid van het verloop van de re-integratie en de plausibiliteit van de door het UWV opgelegde (loon)sanctie of afgegeven beschikking.
Advies vervolgacties na sanctieoplegging.
Er zijn twee mogelijke acties na de opgelegde sanctie.
Bestaat er voldoende aanleiding om bezwaar aan te tekenen, dan adviseren wij over de manier waarop u dit moet onderbouwen.
Bij onvoldoende aanleiding om bezwaar aan te tekenen, adviseren wij over de noodzakelijke acties om de sanctieduur zoveel mogelijk te verkorten én wanneer u een bekorting kunt aanvragen.